diumenge, 19 de juny del 2016

LA MEDIATECA DEL PAU CASALS


La mediateca és un espai educatiu fonamental i un recurs imprescindible en una escola per a l’adquisició de les competències bàsiques, ja que des d’aquí s’incideix tant en el gust per la lectura com en el llegir per aprendre.
Entenem la mediateca del Pau Casals no només com el centre físic on podem trobar els recursos impresos o digitals que ens permetran accedir a la informació o a llibres d’imaginació, sinó  també com el motor des d’on han de sorgir propostes per fomentar el gust per llegir, el treball cooperatiu,  la recerca d’informació per crear el propi coneixement, la motivació per aprendre... amb l’objectiu de formar persones amb capacitat crítica i amb les habilitats necessàries  per tenir  accés a la informació i la comunicació, per tal de ser ciutadans responsables.


 PRÉSTEC DE LLIBRES
La mediateca no té un servei de préstec directe als alumnes, però sí que el té a les diferents classes de l’escola a través dels mestres.  Qualsevol membre del professorat pot endur-se a l’aula en préstec els llibres que necessita, sense límit de quantitat ni de temps.


 HORARI
La mediateca  està disponible durant l’horari lectiu, però com que no es disposa d’una persona responsable, no tenim cap moment en què  els alumnes hi puguin anar lliurament.

S’hi pot anar amb el grup-classe, amb mitja classe o petit grup i és el mestre/a qui se’n fa càrrec.  Cal reservar l’hora en una graella que hi ha a la sala de professors.
 EL BLOG DE LA MEDIATECA

El blog de la mediateca té com a objectiu principal potenciar el gust per la lectura.  I ho volem fer des de diferents vessants:

- mostrant les activitats que es proposen des de la comissió de la mediateca i que es porten a terme a l’escola
- recomanant llibres i contes

- informant del nous llibres que es compren
- oferint enllaços a altres webs i a activitats que s’organitzen des de diferents entitats al voltant de lectura

- proposant activitats engrescadores ...


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada